(ФОТО) Македонските кикбоксери најдобри на Балканското кик бокс првенство


Резулати од Балканското државно првенство кое што се одржа во Скопје

К1 Помлади јуниори

-71 кг Полуфинале

Трајчевски Михаил – Павловиќ Стефан (Србија) 0-3

Финале

Ристовски Горјан – Павловиќ Стефан (Србија) 1-2

+81 кг Финале

Велковски Лука – Велагиќ Нурџихан (БиХ) 1-2

Постари јуниори

-71 кг Полуфинале

Леков Иле – Милосављевиќ Павле (Србија) 1-2

+94 кг Полуфинале

Никола Нацев – Дондур Александар (Србија) 0-3

65 кг жени Финале

Тодорова Миа – Касап Николина (Србија) 2-1

Сениори

-63,5 кг Полуфинале

Тодоров Марко – Честиќ Младен (Србија) 0-3

Митев Ване – Драшковиќ Богдан (Србија) 0-3

-67 кг Полуфинале

Костовски Роберт – Куштрин Гашпер (Словенија) 2-1

Василев Мирко – Стојановиќ Никола (Србија) 0-3

Финале

Костовски Роберт – Стојановиќ Никола (Србија) 0-3

-75 кг Полуфинале

Јакимовски Кирил – Цветковиќ Никола (Србија) 0-3

-81 кг Полуфинале

Рустем Сивил – Кликовац Никола (Црна Гора) 0-3

-86 кг Финале

Илиоски Бобан – Менковиќ Александар (Србија) 0-3

+ 91 кг Финале

Цветановски Ивица – Филиповиќ Никола (Србија) 0-3 ЛОУ КИК (ЛК) Помлади јуниору

-51 кг Полуфинале

Стојчевски Павел – Недановиќ Урош (Србија) 0-3

-57 кг Полуфинале

Мировски Силвио – Савиќ Страхиња (Србија) 3-0 Финале

Мировски Силвио – Милиќ Виктор (БиХ) 2-1

-63,5 кг Полуфинале

Арџелиев Матеј – Заимовиќ Имран (БиХ) 1-2

Стојчевски Дамјан – Јоветиќ Никола ((Црна Гора) 0-3

-67 кг Полуфинале

Апостоловски Јован – Крстиќ Урош (Србија) 0-3

-71 кг

Ристовски Горјан -71 кг

Николовски Филип -71 кг

-75 кг Полуфинале

Аљан Исауфи – Тисма Јован (Србија) 0-3

Велковски Лука + 81 кг

-56 кг Полуфинале

Темелковска Јадранка – Стевановиќ Николина (Србија) 0-3

Постари јуниори

-51 кг Финале

Азири Фериз – Савиќ Ѓорѓе (Србија)

-54 кг Финале

Неделковски Петар – Диласовиќ Страхиња (Србија) победа на Диласовиќ

– 63,5 кг Полуфинале

Витанов Панче – Весковиќ Лазар (Србија) 0-3

-67 кг Полуфинале

Горневски Марко – Димитријевиќ Михајло (Србија) 0-3

-71 кг Полуфинале

Атанасовски Марко – Киселички Милош (Србија) 0-3 -81 кг Финале

Делиовски Славе – Бечировиќ Данило (Црна Гора)

– 52 кг Полуфинале

Наумовска Анамарија – Гагиќ Милица (Србија) 0-3 Финале

Орешкова Олгица – Гагиќ Милица (Србија)

– 56 кг Полуфинале

Кечевска Ивона – Драшковиќ Тијана (Србија) 0-3

Сениори

– 57 кг Финале

Тодевски Марко – Николиќ Бобан (Србија)

-60 кг Полуфинале

Ризов Филип – Павловиќ Игор (Србија)

Митров Даниел – Мемедовски Данијел (Србија)

– 63,5 кг Четвртфинале

Талевски Филип – Џафиќ Тилен (Словенија) 0-3

Полуфинале

Азири Енес – Арсиќ Лазар (Србија) 0-3

-71 кг Полуфинале

Миовски Петар – Станишиќ Алекса (Србија) 0-3

Ахмети Медин – Милошевиќ Александар (Србија) 0-3

-75 кг Полуфинале

Ангеловски Христијан – Кнежевиќ Стефан (Србија) 0-3

Благоески Димитар – Кељановиќ Милјан (Србија) 0-3 -81 кг Полуфинале

Ѓорѓиев Димитар – Даковиќ Милош (Србија) 3-0

Петров Теодор – Јанковиќ Милош (Србија) 0-3

Финале

Ѓорѓиев Димитар – Јанковиќ Милош (Србија)

-86 кг Полуфинале

Ашкилов Митко – Угрниќ Алберт (БиХ)

КИК ЛАЈТ (КЛ)

Постари кадети

+69 кг Полуфинале

Митровски Максим – Манчиќ Мирко (Србија) 0-0

Финале

Пандев Бранко – Митровски Максим 0-0 (злато за Митровски)

-55 кг Финале

Најдовска Илијана – Муминовиќ Канита (БиХ) 0-3

-60 кг Финале

Стојковска Леа – Сејменовиќ Лејла (БиХ) 0-3

Јуниори

-63 кг Полуфинале

Ивановски Дилан – Нешковиќ Урош (Србија) 0-3

-69 кг Полуфинале

Николовски Филип – Вучниќ Урош (Црна Гора) 0-0 (победа на Николовски)

Тодоровски Марко – Ботоњиќ Али (Словенија) 0-0

Финале

Николовски Филип – Ботоњиќ Али (Словенија) 0-3

– 89 кг Полуфинале

Велковски Петар – Дробњак Матија (Црна Гора) 0-3

Финале

Стоилковиќ Александар – Дробњак Матија (Црна Гора) 0-0 (златен за Дробњак)

-55 кг Финале

Штерјовска Мија – Јилмаз Улку Сена (Турција) 1-2

Сениори -63 кг

Каевски Стефан – Симинич Јакоб (Словенија) 0-3

Финале

Милошевиќ Синиша – Симнич Јакоб (Словенија) 0-3 -69 кг Полуфинале

Шемсовиќ Енсар – Ален Брачко (Словенија) 0-0

Финале Милошевиќ Милан – Шемсовиќ Енсар 2-0

-74 кг Четвртфинале

Димовски Јован – Радовиќ Душан (Србија) 0-3

Полуфинале

Ангеловски Атанас – Догунц Сејда Емирхан (Турција) 0-3

-79 кг Полуфинале

Митровски Бојан – Терзиќ Новица (БиХ) 0-3

Пешов Гордан – Јерли Мустафа (Турција) 0-3

-84 кг Полуфинале

Димиќ Слаѓан – Вучељ Един (БиХ) 0-0 (победа на Вучељ)

94 кг Полуфинале

Пешов Кристијан – Дејан Драговиќ (БиХ) 0-3

Игњатовски Драган – Гурели Риза (Турција) 0-3

+94 кг Полуфинале

Михајловски Стефан – Поточник Блаж (Словенија) 0-0 (победи Поточник)

Ристовски Александар – Хоџиќ Мехмед (БиХ) 0-3

-50 кг Финале

Бошевска Леа – Адимјаман Афра (Турција) 0-3

-55 кг Полуфинале

Настова Мартина – Озтурк Џансу (Турција) 0-3

Вукашиновиќ Ана – Момчилов Кристина (Словенија) 0-3 -65 кг Полуфинале

Бојкова Владанка – Саглам Зејнеп (Турција) 3-0

Финале

Варадинова Викторија – Бојкова Владнака 3-0


29060043_2016680208590936_36926234558838