По уапсените новинари од Русија во Македонија, Захарова имала тензичен разговор со премиерот Заев


Новинарот Неделковски објави за приведување на ТВ екипа на NTV од Русија во Македононија на тоа реагирал и рускиот конзул за на крај да заврши со тензичен разговор на руската министерка Марија Захарова и премиерот Зоран Заев и министерот Оливер Спасовски.

Тројцата колеги кога го напуштиле мојот дом, по обавеното интетвју, се упатиле во правец на Куманово. На автопат биле пресретнати како во крими филмови и уапсени. Телефоните им биле одземени и биле приведени во ПС во Куманово.

Во ПС во Куманово биле лишени од слобода и држени 7 СААТИ!!! Од 12 на пладне до 19 навечер.

Дошле инспектори од Скопје кои при распитот за прашањата во врска со мене го знаеле и точниот број на шарпланинци што ги имам во дворот.

Од Руската амбасада дошле дипломати со два џипа, на чело со конзулот. По 7-часовно натегање ТВ екипата била ослободена (не се депортирани) и со полициска пратња, заедно со возилата од амбасадата биле однесени до границата со Србија.

Денеска луѓето се веќе во Москва.

Во текот на денов, портпаролката на Министерство за надворешни работи на Русија Марија Захарова (Директор департамента информации и печати Министерства иностранных дел Российской Федерации) му се јавила на Зоран Заев и го построила добри 40 минути. Потоа ист третман добил и Оливер Спасовски. Таа зборела, тие мочеле. Било извинување, молење, кумење... Грешка било, недоразбирање и сл.


29060043_2016680208590936_36926234558838