СТОП ЗА ПРИСИЛНА ВАКЦИНАЦИЈА: Денес пpoтест пpoтив мерките на владата, плоштад Магнолија - Битола


Во недела во 19:00 часот ќе се одржи четврти по ред мирен протест против рестрикциите, забраните, поделбите, уцените и заканите на власта.

Време е да се излезе и да се каже доста е!


Доста е од устави, закони и мерки кои удираат врз слободата на засегнатите граѓани. Протестот нема ниту политички, ниту национален, ниту религиски карактер и е со цел да се почитува личниот избор. Мое тело, мој избор.

Протесто ќе започне од Магнолија и ќе продолжи низ Широк сокак кон Офицерски дом.


29060043_2016680208590936_36926234558838