ФОТО I Филипче дава лажни бројки: Болницата во Охрид објавува 94 ковид заболени, а Филипче вели 35!


Министерството за здравство на денешната листа на заразени со Ковид-19 објави дека 1264 случаи, од кои само 35 се од Охрид. Но, нивните податоци не се поклопуваат со оние кои ги објави охридската болница на Фејсбук. Повеќе за ова може да видите од фотографијата во продолжение:


За ова реагираа и граѓаните по социјалните мрежи кои од почетокот на пандемијата забележуваат вакви „ненамерни пропусти“ на власта.

– Некој овде или лаже или ги дели бројките на два-три пати по потреба, пишува револтиран граѓанин на Фејсбук.

Ова не е првпат Министерството за здравство да објави различни информации од оние кои ги сметаат граѓаните за релевантни.

извор: lider.com.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838