Предраг Кон потврди дека во Србија секој трет заразен бил вакциниран

Секој трет заразен во Србија бил вакциниран.

Ова го потврди доктор Предраг Кон, кој советува дека треба да се прими и трета доза. Смета дека дури и да е таа од друг производител, не штети ако се комбинира. Според него, затворања какви што имавме нема да има, но собири може да се забранат.

Српскиот епидемиолог доктор Радмило Петровиќ во изјава за ТВ Прва, вели дека бројката од 3.300 заболени, треба да се помножи со 8, за да се види реално колку заразени има.извор: фактор

29060043_2016680208590936_36926234558838