(ФОТО) Итна пленарна седница за Македонија да стане ЕДНА ИЗБОРНА ЕДИНИЦА, бараат пратеници


Група пратеници од помалите парламентарни партии денеска доставиле барање до претседателот на Собранието, Талат Џафери, во најкус можен рок да ги стави на дневен ред Предлог-измените на Изборниот законик, дознава „Фокус“.


Со измените се предвидува Македонија да биде една изборна единица со пропорционален изборен модел и без праг.


На барањето се потпишани и Павле Трајанов, Маја Морачанин и Моника Зајкова.


29060043_2016680208590936_36926234558838