Хуманитарна акција на УЖ и УМС на ВМРО-ДПМНЕ БИТОЛА


Денес, по повод почетокот на новата школска година, УЖ и УМС на ВМРО-ДПМНЕ Битола, организираа хуманитарна акција под мотото:

Приклучи се и ТИ и предизвикај насмевка.


На хуманитарната акција се донираше школски прибор кој заврши во рацете на семејства од социјално ранливите категории.


На сите ученици и на сите просветни работници им посакуваме среќна и бериќетна учебна година. За учениците нека оваа година биде исполнета со моменти на нови научни откритија, моменти на радост, смеа и дружба. Господ да ги има во својата дланка и да ги чува од сите неприлики кои се надвиснати над човештвото.


#МладиКоиПраватРазлика #ВоМладитеЕСилата #УМСБитола


29060043_2016680208590936_36926234558838