Пo мaкaта со пacошите, личнитe кapти, регистарските таблици - Сeга не може дa извaдитe имoтeн лиcт


Електронската апликација Е катастар на недвижности не функционира трети ден. Ова значи дека е невозможно кој било граѓанин да извади имотен лист. со оваа неодговорност и нефункционалност на системот уште стотици граѓани останаа заглавени чекајќи државата да изнајде решение за нив.

Инаку ова не е прв случај на нефункционалност во државните институции, граѓаните се уште мака мачат да извадат пасоши и лични карти, а освен тоа неодамна немаше ниту регистарски таблички за автомобилите.

Оваа основна нефункционалност на државните институции влева се поголема разочараност кај граѓаните од власта предводена од СДСМ и Зоран Заев.


29060043_2016680208590936_36926234558838