МАСОВНО НЕЗАДОВОЛСТВО НА ЧЛЕНОВИ НА СДСМ ВО БИТОЛА - ФОТО


Согласно информациите кои протекоа од одлуките на извршниот одбор за кандидат за градоначалник на Битола е избран Христо Кондовски кој е кум на Благој Крстевски - СТЕНТОНОТ.


Во пресрет на официјалното соопштување на одлуката на кандидат за градоначалник на општина Битола низ социјалните мрежи е бура од реакции по однос на донесената одлука за направениот избор.


Активисти и членови на СДСМ Битола ги споделуваат следните статуси:

Незадоволството помеѓу членовите е големо и дури се зборува за вртоглави суми кои биле платени.

Сепак од оваа одлука на Скопје незадоволство има во општинската организација на СДСМ во Битола но исто и се плашат јавно да реагираат бидејќи секој од нив е на некоја висока државна функција и несмее јавно да го соопштат својот став.

29060043_2016680208590936_36926234558838