Поcкапyвање: Маслото за 25%, лебот и шеќерот за 9,3%- ова се цени на производи во декември 2021


Маслото за јадење „скокнало“ за 25 проценти во декември 2021 споредбено со декември 2020 година. Според Државниот завод за статистика, лебот и шеќерот пак поскапеле за 9,3 отсто, овошјето и зеленчукот за 6,5%, додека месото за 5,7 проценти за една година.


ЦЕНИ НА ПРОИЗВОДИ ВО ДЕКЕМВРИ 2021 СПОРЕДЕНО СО ДЕКЕМВРИ 2020 ГОДИНА:


МАСЛО +25,1%

ЛЕБ +9,3%

ШЕЌЕР +9,3%

ОВОШЈЕ И ЗЕЛЕНЧУК +6,5%

МЕСО +5,7%.

29060043_2016680208590936_36926234558838