ФОТО: Пристигна првиот снег на Балканот - вее без престан


Снегот на Балканот оваа година пристигна порано.


Во текот на вчерашниот ден, поради спуштање на студен воздух од Алскиот регион кон Балканскиот Полуостров, во Словенија падна првиот снег.

Снег врнеше на Кредарица, а врнежите условија и мала снежна покривка.


29060043_2016680208590936_36926234558838