Битoлa нa нoзe: Пpoтecт нa плoштaд Мaгнoлиja пpoтив пpиcилнaтa вaкцинaциja со почеток во 19 часот


Доста беше одржување некаков си “мир” со духот на млакоста, доста беше рамнодушност која му е во целосен прилог на тие кои сакаат да ги остварат своите задни планови и цели во кој народот се сомнева и има право да ја знае вистината!

ЦЕЛ СВЕТ ПРОТЕСТИРА, А НА ТЕЛЕВИЗИЈА Е ТОТАЛЕН МРАК!

ВРЕМЕ Е ДА СЕ ИЗЛЕЗИ И ДА СЕ КАЖИ ДОСТА Е!

ДОСТА Е ОД РЕСТРИКЦИИ, ЗАБРАНИ И ПОДЕЛБИ, УСЛОВИ И ПРЕТЕЊЕ! ДОСТА Е ОД УСТАВИ, ЗАКОНИ И МЕРКИ КОЈ УДИРААТ ВРЗ СЛОБОДАТА НА СИТЕ ЗАСЕГНАТИ ГРАЃАНИ!

ПРОТЕСТОТ НЕМА НИТУ ПОЛИТИЧКИ, НИТУ НАЦИОНАЛЕН, НИТУ РЕЛИГИОЗЕН КАРАКТЕР И Е СО ЦЕЛ ДА СЕ ПОЧИТУВА СОПСТВЕНИОТ ИЗБОР-“МОЕ ТЕЛО, МОЈ ИЗБОР”

ПРОТЕСТОТ ЗАПОЧНУВА ОД МАГНОЛИЈА И СО ДВИЖЕЊЕ НИЗ ШИРОК СОКАК ЗАВРШУВА КАЈ ОФИЦЕРСКИ ДОМ.

Објавата на Фејсбук може да ја погледнете ТУКА.

29060043_2016680208590936_36926234558838