Д-р.Чадиковски e голем човек: Може да дојдат кај мене без никаква финансиска надокнада


Докторот Владимир Чадиковски, специјалист по детска хирургија, супспецијалист по детска кардиохирургија е еден од нашите најдобри наши доктори.


Една од ретките светли точки на нашето здравство. Првиот детски кардиохирург во земјата. Доктор обожуван од малите пациенти и нивните родители. Посветен на својата професија, харизматичен и полн со позитивна енергија.


Д-р Владимир Чадиковски е можеби еден од ретките кои имал можност да замине надвор од земјата, но останал овде. Имал опции да замине во некоја од европските држави или САД, но се одлучил за тука.


„Повеќе од 21 година оперирам деца од најразлична возраст и патологија, а последните 7 години вродени срцеви мани кај деца.


Навистина преставува една екс тремно тешка гранка, многу одговорна, системски зависна, мултидисциплинарна и пред се благодарна кога се ќе заврши добро.


Морам нешто да напоменам дека за сите овие 6-7 години колку сме посветени кон оваа тешка гранка мислам дека сме единствени во државата под комплетна опсервација за успехот на интервенциите.


На секоја трудница на која со ЕХО е дијагностицирана срцева мана кај плодот,може да дојдат на консултација кај мене без никаква финансиска надокнада!


извор: инфомакс

29060043_2016680208590936_36926234558838