Дали СДСМ крена бело знаме во Битола и свесно се откажа - Наташа Петровска нов кандидат на СДСМ


Повеќе од четири часа се дискутирше во СДСМ за новите кандидати за градоначалници состанокот поминал во тензична атмосвера.


Како што дознаваме се разговарало за кандидати градоначалници на Куманово, Велес, Струмица, Битола, Карпош и Аеродром. Според наши до овој момент познати неофицијални информациии, СДСМ во Битола ќе оди со актуелната градоначалничка Наташа Петровска позната во јавноста по многуте гафови, затвореноста на нејзиниот кабинет исто и по тоа што со години не се појавуваше на седниците во Општина Битола исто и битолчани не ја поштедија од критики последните четири години, за Струмица ќе го предложат Костадин Костадинов.


Центар – Г. Герасимовски


Аеродром – А. Филиповски


Битола – Н. Петровска


Струмица – К. Костадинов


Велес – М. Николов


Прилеп – Г. Сугаревски


По завршувањето на седницата се очекува обраќање на лидерот Зоран Заев или пак соопштување на кандидатите преку алтернативни канали за комуникација.


Познато дека во трката за Град Скопје повторно ќе биде актуелниот градоначалник Петре Шилегов, за Охрид кандидат ќе биде Костадин Ѓорѓиевски, Перо Костадинов- Валандово, Велимир Смилевски – Бутел, Филип Темелковски – Кисела Вода, Миликие Халими за Арачиново, Благојчо Шапов за Богданци, Зоран Зимбаков за Босилово, Маријан Јанев за Василево, Сашо Јанквоски за Вевчани, Ивица Димитров за Виница, Роберт Бешовски за Градско, Горан Трајковски за Делчево, Лазе Петров за Демир Капија, Анго Ангов за Дојран, Борче Гиевски за Зелениково, Јордан Насев за Карбинци, Благојчо Илиев за Конче, Томе Христовски за Крушево, Аце Велковски за Лозово, Медад Куртовски за Маврово-Ростуше, Љубе Кузмановски за Новаци, Елизабета Зелениковска за Петровец, Славчо Пандурски за Пехчево, Драган Анастасов за Пробиштип, Живко Гошаревски за Ресен, Стојан Николов за Росоман, Жаклина Јовановска за Старо Нагоричане, Горан Стојановски за Чашка и Сашко Николов за Штип, за Неготино – Тони Делков, Гази Баба – Борче Георгиевски, Могила – Јасмина Гулевска, Берово – Звонко Пекевски, Ранковце – Даниел Крстевски.


gif

извор: 4news


29060043_2016680208590936_36926234558838