Првата изјава на Драган Бјелогрлиќ по притворот: „Жал ми е што наседнав на провокации“


– Жал ми е што наидов на ужасните провокации на господинот Антонијевиќ кои траат повеќе од година и пол. Жал ми е што господинот Антонијевиќ, не знам зошто, се појави токму во моментот кога имав две прекрасни премиери. Жал ми е што не издржав достоинствено да ги игнорирам неговите ужасни провокации, што дозволив ова да фрли сенка врз овие два прекрасни настани. Жал ми е што го направив тоа – рече денеска веднаш откако Драган Бјелогрлиќ го напушти Нишското основно јавно обвинителство.


Тој беше сослушан како осомничен за насилно однесување, чија жртва беше режисерот Предраг Гага Антонијевиќ кога вчера утрото го претепа во кафулето на хотелот „Амбасадор“ во центарот на Ниш. По сослушувањето, обвинителството одлучи да го укине притворот што вчера му беше одреден на Бјелогрлиќ, поради што тој вечерта ја помина во притворската единица на КПУ во Ниш.


Тој им се заблагодари на луѓето од обвинителството и, како што рече, „прекрасни полицајци од Ниш“.


29060043_2016680208590936_36926234558838