(Видео) Дали Бајден го најави своето заминување? – наскоро САД ќе има жена претседател


Дали Џо Бајден откри нешто што не требаше говорејќи на собир во Белата куќа кога кажа дека „наскоро“ , САД ќе има жена претседател.


На ПР настан Бајден читаше говор за жени кои ги остваруваат своите соништа.

Потоа, тој престана да сe води според однапред напишаното сценарио и кажа:


„Камала Харис која е за мене во Азија во моментов, но затоа имаме жена потпретседател на Соединетите Американски Држави, која ќе биде, наскоро ќе имаме [жена] претседател“.

Инаку Камала Харис е потпретседател на САД и во случај на повлекување на Бајден од функцијата таа ја превзема претседателската функција се до изборот на нов претседател.


29060043_2016680208590936_36926234558838