Емигрантите од Авганистан слетaa вечерва во Скопје


Вечерва во 20.30 на скопскиот аеродром пристигнa првата група од 300 Авганистанци, кои беа евакуирани последниве денови од Кабул. До овој момент, Владата не соопштува каде ќе бидат сместени. Во која општина или објект низ земјава. Дали ќе бидат изолирани и обезбедени или пуштени слободно да се движат низ градовите и населените места.


29060043_2016680208590936_36926234558838