3АЕВ: Примаме Авганистанци затоа што имаме поголемо срце од останатите држави

Македонија ќе прими бегалци од Авганистан, кои дел ќе останат одреден период, дел ќе заминат од земјава, по бегството од Авганистан. На ова прашање говореше премиерот Зоран Заев, додавајќи дека на овие лица нема да биде нудена работа во нашата земја.

„Имаме поголемо срце од останатите, затоа примаме Авганистанци. Нашиот регион имал траорно минато и знаат колку е важна помошта, некој да ти понуди рака. Ги носиме трошоците на превоз од аеродром до хотелите, бесплатен преглед и ако има потреба за други активности. Нема потреба да нудиме работа“, истакна Заев.извор: инфомакс

29060043_2016680208590936_36926234558838