НОВИ ПОТРЕСИ УТРИНАВА: Серија земјотреси повторно во Битола, најсилниот во 4:01 часот 3,7 степени


Серија земјотреси од пограничното епицентрално подрачје Битола-Лерин утринава повторно се почувствувани во Битола и околината.


Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје информира дека најсилно е почувствуван земјотресот во 04:01 часот кој бил со Рихтерова магнитуда од 3,7 и интензитет од четири степени според Европската макросеизмичка скала.


29060043_2016680208590936_36926234558838