(Фото) Битолчани на масовен пpoтест пpoтив пpисилната вaкцинација


Граѓаните на Битола излегоа на протест против мерките на владата. Битолчани протестираа за слобода и за слободен избор без притисоци и закани преку фашизоидни и дискриминирачки мерки.

На протестот имаше голем број на луге кои со транспаренти како „Стоп за присилна вакцинација“ и „Мое тело мој избор“ се спротивставија на присилната вакцинација наметната со мерките на власта. Битолчани најавија дека ќе продолжат да протестираат секоја недела 19:00 часот. Протестниотт марш ќе тргне од Магнолија до Офицерски.

„На секој здрав и нормален разум, вакциниран и невакциниран кој ја поддржува и сака слободата местото треба да му биди тука меѓу нас-народот на Битола!“, повикаа организаторите29060043_2016680208590936_36926234558838