Љупче Николовски во одбрана на Мила Царовска – иако е фатена во случајот со Боки 13

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Велјановски на седницата за пратенички прашња го праша вицепремиерот за борба против корупција Љупчо Николовски дали има отворено предистрага за министерката за образование Мила Царовска за случајот „Меѓународен сојуз“. – Во ниту еден случај не е констатирано прекршување на ниту една одредба од кодексот на функционерите за Мила Царовска. Ниту јас ниту вие не смее на памет да ни падне да коментираме судски постапки, Вицепремиерот не може да поведе истражни постапки – рече Николовски.

извор: lider.com.mk


29060043_2016680208590936_36926234558838