Заев: Цел е да примиме над 1.800 бегалци од Авганистан


Премиерот Зоран Заев принеговото вечерашно гостување во „Тема на денот“ на Сител телевизија откри дека Република Македонија ќе прими над 1.800 бегалци од Авганистан. -Нашите капацитети се во илијадници, односно 1.200, 1.800 луѓе, Албанија помеу 2.000-3000 луѓе. Ние сме со потврдени 450 луѓе, а во овие моменти додека разговараме потврдуваме нови 70 лица исто така миротворци и хуманитарци, истакна вечерва Заев. Иако претходно се рицитираше со некоја бројка од 200 лица, па властите ја зголемија на 400 и повеќе, вечерва премиерот на државата откри дека во Република Македонија ќе бидат примени повеќе од 1.800 бегалци.


извор: булевар

29060043_2016680208590936_36926234558838