ПРОТЕСТ: „Стоп присилна вакцинација“, денес во 19 часот плоштад Магнолија - Битола


Недела (22.08.2021) 19:00 часот на плоштадот Магнолија ги повикуваме сите граѓани на Битола и околните места да го изразат својот револт за:


- Присилната вакцинација и дискриминација поради рестриктивните мерки.


- Наметнувањето на мерката од страна на МОН за задолжително носење на маски за децата во училиштата.


- Неконтролирано сместување на мигранти против вољата на народот кој одлучува за оваа земја а не група политичари.


* Пожелно е со себе да понесите соодветни транспаренти преку кој по сопствена желба ќе ги упати своите пораки кој ќе се соодвеснуваат со тематиката на протестот.


* Протестот е од мирен карактер т.е изразување на револт преку тренспаренти и пораки со цел упатување на ултиматум за укинување на сите штетни мерки од страна на Владата час поскоро!


#БогСоНас ЗДРУЖЕНИ ЗАЕДНО ДА ИСПОВЕДАМЕ БРАТСКА И СЕСТРИНСКА ЉУБОВ ПОМЕЃУ НАС! +++29060043_2016680208590936_36926234558838