(Видео) „Стpyја ќе ми ги отeпa децата“: Шутка се пoплaви, домовите пливаат во вода


По страшните шумски пожapи граѓаните на Република Македонија се ссочуваат со нова катастрофа овој пат во форма на поплави по поројниот дожд кој го зафати главниот град Скопје.


Имено во моментов голем дел од Шутка е под вода, а водата навлезе и во домовите на жителите на оваа скопска населба кои во голем број се социјално загрозени семејства.


На видеото се гледа жител на општината кои загубил се поради полавата, целиот негов дом и двор се поплавени, а како што се гледа на видеото поплавен е и голем дел од населбата.


Погледнете:


29060043_2016680208590936_36926234558838