КАРАЏОВСКИ: Да се вакцинираат граѓаните или повторно полициски час и карантин


Претседателот на Комисијата за заразни болести вели дека треба да се вакцинираат што поголем број на луѓе за да се избегне повторно воведување на карантин и полициски час.


Д-р Жарко Караџовски за „Алсат“ говореше за епидемиолошката состојба во Македонија, додавајќи дека пациент со делта сој може да зарази седум други лица, а воедно ја критикуваше и власта дека не ги послушале нивните препораки да не се дозволат свадби во затворен простор во текот на летото.


gif

извор: шило магазин

29060043_2016680208590936_36926234558838