ЗАЕВ: Нашите капацитети се да примиме над 1.800 бегалци од Авганистан

Премиерот Зоран Заев принеговото вечерашно гостување во „Тема на денот“ на Сител телевизија откри дека Република Македонија ќе прими над 1.800 бегалци од Авганистан. -Нашите капацитети се во илијадници, односно 1.200, 1.800 луѓе, Албанија помеу 2.000-3000 луѓе. Ние сме со потврдени 450 луѓе, а во овие моменти додека разговараме потврдуваме нови 70 лица исто така миротворци и хуманитарци, истакна вечерва Заев.

Иако претходно се рицитираше со некоја бројка од 200 лица, па властите ја зголемија на 400 и повеќе, вечерва премиерот на државата откри дека во Република Македонија ќе бидат примени повеќе од 1.800 бегалци.


извор: инфомакс

29060043_2016680208590936_36926234558838