40.000 граѓани останаа без лични карти во Македонија, МВР не издава


40.000 граѓани останаа без лични карти во Македонија, МВР не издава граѓаните се соочуваат со големи проблеми не се во можност да подигнат плата, пензија исто неможат да користат други институционални услуги само затоа што немаат лична карта за идентификација, министерството за внатрешни работи молчи, во текот на денот ќе ја пренесеме и реакцијата на министерот Оливер Спасовски.29060043_2016680208590936_36926234558838