Aвгaниcтaнцитe кoи ќe дojдaт вo Македонија ќе бидат во кapaнтин 14 дeнa

Граѓаните кои ќе доаѓаат од Авганистан ќе треба да бидат во карантин 14 дена и дополнително ќе се оди на нивно вакцинирање.


– Да, разговаравме за тоа, а до Владата ќе препорачаме сите кои доаѓаат од Авганистан да бидат во задолжителен карантин од 14 дена и дополнитлно да се спроведе вакцинација кај нив. – Се работи за мал број луѓе – вели министерот за здравство Венко Филипче.
извор: инфомакс


29060043_2016680208590936_36926234558838