(ФОТО) Веќе не постои „Археолошки музеј на Македонија“: Рано утрово властите го тргнаа написот


Утрово од пред археолошкиот музеј тргната е таблата „Археолошки музеј на Македонија“, а наместо тоа отсега ќе пишува „Археолошки музеј на Македонија“. Не престануваат анти-македонските политики на властите во нашата држава. Утрово, од пред една од институциите која е најзначајна за нашата историја „Археолошки музеј на Македонија“ отстранет е овој напис.

Наместо тоа, властите решија да пишува „Археолошки музеј на Северна“, а заради овој потег граѓаните се бесни на социјалните мрежи.

Во продолжение ви пренесуваме објава на социјалната мрежа Твитер, каде авторот вели освен менување на имиња, владата за ништо друго не се покажала. Освен ова, редакцијата на Лидер успеа да обезбеди ексклузивна фотографија од тоа што ќе пишува на ова место:


извор: лидер

29060043_2016680208590936_36926234558838