ОПШТИНА БИТОЛА: Набави метларка од 190.000 долари истата во Турција чини 38.000 долари


На првата фотографија е камион за машинско миење на улици набавен од ЈП Комуналец Битола на тендер со еден понудувач, кој случајно го добива фирмата на Кочо Анѓушев во висина од 10.522.650 денари со вклучен ддв или приближно 200.000 долари. На втората фотографија е нов камион (може многу лесно да се најде на интернет како понуда) со истата намена и поголем капацитет кој се продава за 38.000 долари. Разликата во цена е 162.000 американски долари.


ПОВЕЌЕ - СКАНДАЛ: Битолските улици ќе ги чисти „ЛАМБУРЏИНИ“ од 200.000 долари набавено од фирмата на Анѓушев


29060043_2016680208590936_36926234558838