ВМРО ДПМНЕ БИТОЛА - ГИ ПОВИКА СВИТЕ ЧЛЕНОВИ ДА ПРЕДЛАГААТ И ИЗБИРААТ СОВЕТНИЦИ


ОК ВМРО ДПМНЕ БИТОЛА ги повика своите членови демократски да предлагаат и да ги изберат свои претставници кои ќе учествуваат на престојните локални избори а со тоа и во идниот совет на Општина Битола.

ОК ВМРО ДПМНЕ БИТОЛА ја започнува најтранспарентната и најдемократска постапка за составување на советничката листа.

Сите состаноци се одржуваат во седиштето на ОК Битола, а право да присуствува и предлага кандидат за советник има секој ажуриран член од соодветниот МК на ВМРО-ДПМНЕ.

Заеднички и сплотени членовите на ВМРО-ДПМНЕ ќе ги изберат најдобрите кандидати за советници.

ВМРО-ДПМНЕ ќе ја понуди најдобрата можна листа во Битола.


29060043_2016680208590936_36926234558838