(ФОТО) Еднојазнична Струга: Фискални само на албански јазик


Еднојазичноста на територијата на Македонија навистина се почитува, а во Струга има еднојазични табли, само на албански. Доказ за тоа е Струга каде фискалните сметки се издаваат само на албански јазик. Читател на „Република“ испрати сметка од едно кафулињата на кејот каде нарачката е напишана само на албански јазик.

Па така гостите за „макијато е вогел“ и за „пије ме газ“ платиле 380 денари. Содржината


29060043_2016680208590936_36926234558838