РАМА: Со „Отворен Балкан“ се бpишaт границите меѓу Албанците

Отворениот Балкан не е само пат за иднината и за просперитет на албанската нација, туку и нова и одлична можност повеќе на патот Србија да го признае Косово.


Ова На Фејсбук го напиша премиерот на Албанија Еди Рама по повод иницијативата во која се уште и Зоран Заев и Александар Вучиќ.


Кој не сака да разбере зошто отворениот Балкан конечно ја отстранува границата меѓу Албанија и Косово, нека ми се јави и нека ми каже зошто до денес не е отстранета таа граница од оние кои со голема галама тоа го ветуваа и зошто не можете да ја отстраните таа граница без „Отворен Балкан“-напиша Рама.извор: инфомакс

29060043_2016680208590936_36926234558838