Протест во Бардовци против камп за странци или мигранти, државата тајно го гради во ноќните часови


Жителите на Бардовци го блокираа влезот на селото бидејќи на 100 метри од селото државата гради прифатен центар за странци а жителите сметаат дека тоа е камп за мигранти.

Тие велат дека ниту еден претставник на општина Карпош или некоја државна институција не ги информирал за намерата да се изгради кампот за странци, кој, според нив, ќе го загрози нивниот мир и безбедност.

Кампот се гради тајно и во ноќните часови треба да има капацитет за 3000 лица.

Тие бараат итен состанок со надлежните и да се праша населението по пат на референдум дали се за или против изградба на ваков центар.

извор: фокус


29060043_2016680208590936_36926234558838