Фотографија која буди многу емоции: Пожарникарот Акис откако успеал да ја спаси желката


За време на пожарите, видовме во нашата Македонија големи човечки слики како оваа која доаѓа од Грција, Атина. Убаво е да се види како грчки пожарникар, Акис Бардакис, и дава вода на најбавната членка на шумата. Живот!


Пожарите беснеат и дивеат последниве две недели низ Европа и Америка, но особено на Балканот, во Македонија, Грција и Труција.


извор: шило магазин


29060043_2016680208590936_36926234558838