MАРКЕТ ВО СЕЛОТО БУНАРЦИ: Не им наплаќа на тие што го гаснат пожарот


Кога ќе слушнеме или прочитаме вавка вест, знаеме дека уште долго ќе не има на оваа парче земја, опкружено со зло и омраза изминативе неколку години.


Има еден маркет таму сред село Будинарци, сопствениците и вработените заслужуваат орден за хуманост во целиот тој хаос настанат од пожарот, во сред криза плус и пандемија, на војниците, пожарникарите и сите кои што беа на помош за спас на селото одлучија да не наплаќаат ами да ги полнат ќесите со храна и се останато што имаа во маркетот. Како влегов не знаев како да излезам, ќесите ги наполнаа, вадиш пари и ти вика немој нема потреба земи што ти душа сака само да помине ова и да ни дојдете пак ама за убај работи. ВИЕ УШТЕ СТЕ ПО ОДМОРИ И ЛЕЖИТЕ ПО ПЛАЖИ БЕЗРБЕТНИЦИ!? П.С. Во целиот тој хаос не успеав да го запаметам маркетот ако ги знаете сопствениците сторите абер за контакт.


Објави на Фејзбук колегата Сунаи Сабриоски.


29060043_2016680208590936_36926234558838