ВИДЕО I He можат повеќе – кpeваат раце: Пламените јазици му се доближуваат на село Мачево


На социјалните мрежи и натаму се споделуваат застрашувачки снимки од пожарите кои ја погодија Македонија изминатите неколку денови.


Последната објава е направена во близина на Берово во селото Мачево каде пламените јазици се доближуваат со неверојатна брзина.


Видеото од хоророт е објавено на Фејсбук, а на него се гледа како пожарникарите и мештаните очајно се обидуваат да се справат со огнот.


29060043_2016680208590936_36926234558838