Фирма стара 3 месеци доби тендер за дигитализација на матичните книги од половина милион евра! ФОКУС


Од 2019 година досега, Управата за матични книги спровела неколку тендери за набавка на хардвер, софтвер и за дигитализација, чија вкупна вредност надминува милион евра.


Најголемиот договор од половина милион евра беше склучен во март годинава за скенирање списи и внес на податоци со компанијата „Новатек Инв“, која е формирана за трговија на големо нецел месец пред објавувањето на огласот за тендерската постапка и само 3 месеци пред склучувањето на договорот за јавна набавка.


Пишува Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК
29060043_2016680208590936_36926234558838