ТАЈНО СЕ ГРАДИ „ЦЕНТАР ЗА СТРАНЦИ ИЛИ КАМП ЗА МИГРАНТИ“, ВО БАРДОВЦИ - Жителите и денес ПРОТЕСТИРААТ


Жителите на село Бардовци денеска од 18-20 часот ќе излезат на протест.

Жителите се против изградбата на Центар за странци или иден камп за мигранти затоа започнаа блокади против градењето нов објект „Прифатен центар за странци или иден камп за мигранти“.


Граѓаните обвинуваат дека власта го гради објектот тајно и со криење од мештаните и останатите граѓани и медиуми. Локалната власт прво негираше дека нешто се гради, па откако ги испративме фотографиите градоначалникот, сега градбата продолжува во тајност и во ноќните часови.

Според неофицијални информации, се планира камп за 2-3 илјади луѓе кои ќе се стационираат.


Мештаните велат дека блокадите ќе продолжат и во наредниот период, се до откажување на локалната власт од намерите за изградба на ваков камп во непосредна близина на населеното место.


29060043_2016680208590936_36926234558838