ТВ 24 пренесува поплаки на војници: Имаше лоша координираност, требаше итно да се реагира


Екипата на ТВ 24 се наоѓа под пламените јазици во Кочани.

Дел од војниците на армијата и пријдоа на нивната екипа и се пожалија дека најголем дел од војниците стојат настрана и чекаат инструкции од надлежните.

-Велат дека се разочарани поради некоордираност, и велат недозволиво е да се чека ниту минута за било каква координираност и треба итно да се рагира зошто се плашат дека ситуацијата може да стане полоша додека чекаат некој да им им каже што да прават, пренесе ТВ 24. Дел од нив преземаат сопствена иницијатива за да се справат со оганот.29060043_2016680208590936_36926234558838