НАТО АВИЈАЦИЈАТА НА ШЕЌЕРИНСКА: Не лета ноќе и не гаси пожари на плус 40 степени


Во повеќе наврати од Центарот за кризи напоменаа дека немаме помош од небо со канадер авионите и хеликоптерите на армијата затоа што едните не се сервисирани другите не може да летаат во ноќни услови и на плус 40 степени.


Па затоа што треба да се случи и кој ќе одговара за загрозување на животите на граѓаните, и како има за концерти службени коли а нема противпожарни возила, канадер авиони, хеликоптери, ЗОШТО ДРЖАВАТА НИ СЕ СВЕДЕ НА МЕТЛИ И ЛОПАТИ!


29060043_2016680208590936_36926234558838