ВИДЕО: Кој ги штити крадците во Битола, сторителите се знаат и повторно не се постапува


Масовни кражби во домовите на битолчани, граѓаните вознемирени се повеќе креваат глас за дрскоста од крадците кои немаат страв и се закануваат, битолчани се повеќе се сомневаат и коментираат на социјалните медиуми дека истите можеби имаат поддршка од државните институции и од дел на политички партии само со цел за да манипулираат со гласовите на таа етничка заедница.


Последно битолчани реагираа на секојдневните кражби во манастирот Св. Јован Крстител кој и покрај безбедносните камери, алармите и ангажираното приватно обезбедување манастирот се сквернави а лицата се познати на граѓаните и од нив има видео записи, Па затоа што би било ова исто да се случи во некој друг верски објект од друга религија и дали градот би горел што мислите што треба да се случи, дали ќе се дозволи гневот на битолчани да се прелее и да ја земат правдата во свои раце.


Кога ќе имаме малку повеќе вера тогаш може ќе биде нешто од нас се додека е вака сите ќе бидеме само еден неспособен и проколнат народ кој служи за жалење и за постсмев.


Повеќе видеа и коментари погледнете во продолжение:


29060043_2016680208590936_36926234558838