Дали има непотизам со „ЛИЦЕНЦИТЕ ЗА НЕГОВАТЕЛИ“, зошто 5 месеци е паднат системот и нема полагање?


- Се пријавив на 08.03.2021 година за полагање на лиценца за неговател бидејќи имаше оглас за вработување. Ме известија дека наредниот месец ќе полагам, дојде денот за да полагам но во листата ме немаше, прашав зошто ме нема, ми рекоа дека наредниот месец ќе полагам и се правдаа со многу пријавени кандидати или сакаше да ми каже дека тие што имаат врски први ќе влезат. Наредниот месец немаше ни листа со кандидати за полагање повторно прашав ми рекоа не знаеме кога ке биде полагањето дојде јуни исто повторно паднат бил системот на правен факултет затоа немало полагање. Јули месец исто паднат бил системот прашав кај кого да се обратам ми одговорија дека не знаат тие ништо. Важно парите ги земаат исто парите не ги враќаат и кој знае колку има во Македонија што чекаат како мене а во меѓувреме за некој не е паднат системот си полагат или така им се даваат лиценците. Во Македонија за жал НЕМА СИСТЕМ ИМА КОРУПЦИЈА, КРИМИНАЛ И БАШИБОЗУК затоа бегаат младите!!!
29060043_2016680208590936_36926234558838