СКАНДАЛ: Градоначалничката на Битола, Наташа Петровска нема време за „ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ“


Во рамките на фестивалот „Илинденски денови“ во Битола фестивалот почна со фолклорното дефиле од 18:30 часот со наслов „Со песни и игри низ битолските улици”, а свеченото отворање на Фестивалот беше од 20:30 ч. во античкиот локалитет Хераклеја Линкестис.


Оваа година на фестивалот не присуствуваше градоначалничката на Битола, Наташа Петровска и не издвои време за да присуствува на оторањето на еден од најголемите и нај значајни фестивали во Битола, дали повеќе не се чуствува како градоначалник на градот или се плаши од реакциите на битолчани не знаеме но исто така можеше да се забележи и отсуството на функционерите од редовите на СДСМ.

На свеченото отворање најдоброто од Македонија – ТАНЕЦ и најдоброто од Хрватска – ЛАДО е програмата за првата фестивалска вечер.


Во рамките на придружната програма денес на фестивалот ќе се одржат:


11:00 ч. Свечено отворање на Семинар за традиционална музика и игра – промоција на Зборник на трудови (НУ Центар за култура, почеток 11:00 ч.)


12:00 ч. Изложба „Реинкарнација” од авторот Бојан Петковски (КЦ Магаза, почеток 12:00 ч.)


СКАНДАЛ: Наташа Петровска и функционерите на СДСМ немаа време за ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ во БИТОЛА

29060043_2016680208590936_36926234558838