Ден на Републиката, 2-ри август е неработен ден за сите граѓани на Македонија


Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 02 Aвгуст (понеделник), Ден на Републиката е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија. Министерството за труд и социјална политика на сите граѓани им го честита Денот на Републиката.

29060043_2016680208590936_36926234558838