ОД ТИМОТ НА ДЕЈАН ПОРАЧУВААТ: Некој за парите клети а некој за боите свети, славата е твоја господе!


Господе волјата е твоја !

ДЕНЕСКА ТАЈФУН ВО ТОКИО, ДЕЈАН ГЕОРГИЕВСКИ ОД МАКЕДОНИЈА

СТАНИ МАКЕДОНИЈО, ДИГНИ ГЛАВА ВИСОКО

МАКЕДОНИЈА ИМА ЛАВ, ЈУНАК, СПОРТСКА ИКОНА ДЕЈАН ГЕОРГИЕВСКИ !!!

За прв пат во независна Македонија одиме во финале на олимписки игри, во полуфинале го победивме Ин Кјо Дон од Кореа, од земјата лулка на овој олимписки спорт !

Во финале не чека актуелниот светски шампион во категорија -87кг(за да е на јавноста појасно на олимписки игри во таеквондо се фузираат две категории -87 и +87 значи дупла конкуренција) светски шампион Владислав Ларин од Русија, македонско време 14:30 часот !

За сега го имаме најголемиот спортдки резултат во независна Македонија, но тука дојдовме по злато !

#OlympicGamesTokyo2020

Слава на Господ !

ЗА МАКЕДОНИЈА, СО ЦЕЛО СРЦЕ

БИДЕТЕ СО НАС


29060043_2016680208590936_36926234558838