Годинава државата ќе потроши 700 милиони евра повеќе од што ќе собере


Буџетскиот дефицит оваа година ќе изнесува 700 милиони евра. Тоа значи дека државата ќе потроши 700 милиони повеќе од што собрала.


Скопје 2014 (проект низ 10 години буџетско финансирање) не ја чинеше државата толку…

А да прашам, што се гради оваа година?, пишува на социјалните мрежи Илија Димовски


29060043_2016680208590936_36926234558838