Министерот БИТИЌИ: За три месеци ќе стигнеме до плата од 750 ЕВРА

Рекоа дека ќе ја направат просечната плата од 750 евра, но не кажаа дали тоа е бруто или нето, a ние за три месеци ќе стигнеме до бруто плата од 750 евра, нешто што и го најавивме, вели Фатмир Битиќи, потпретседател на СДСМ. „Буквално на 1.200 денари сме од разликата од 30.000 денари просечна плата“, рече Битиќи. Вели дека се залагаат платите да бидат минимум 50 отсто над минималната плата.


извор: фактор

29060043_2016680208590936_36926234558838