ВО ХАГ: Програмот со дoкaзи пpoтив Хашим Тачи „случајно“ се избришал!

Програмот со докази против поранешниот претседател на Хашим Тачи се избришал ,објави објави специјалното обвинителство во Хаф. Клер Лосон, која е дел од обвинителството се пожалило во потешкотии во работата на компјутерскиот програм во кој се внесуваат докази и списи.Исто така исчезнале голем број докази. Поради овие „технички“ пробелми Трибуналот ќе работи и во текот на летото кога се очекува и почетокот на процесот против некогашниот командант на УЧК.


извор: инфомакс

29060043_2016680208590936_36926234558838