3aтpyeн и Рамуш Харадинај во Дечани

Претседателот на Алијансата за иднината на Косово, Рамуш Харадинај рече дека и тој бил меѓу затруените во Дечани.

Тој потврди дека и самиот имал симптоми, но не големи: „Да бидам искрен, немав поголеми симптоми, имав малку, но не големи. Децата на сестра Антигона да. Многу роднини. „Не е нешто што може да се објасни “, рече тој. Харадинај рече дека се подобрува ситуацијата.

„Бројот на оние кои бараат медицинска помош е намален, што дава надеж дека оваа состојба ќе заврши. Сосема чудна и невообичаена ситуација. Особено првите два дена беа тешки. „Сум видел како страдаат луѓе и беше особено болно да гледам деца како страдаат“, рече тој за Канал 10.извор: инфомакс

29060043_2016680208590936_36926234558838